Nieuw in archief |
Artikel overzicht
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |
Klassiek Paardrijden organiseert in 2011 weekendtrainingen Rechtrichten voor iedereen die meer wil weten over het Rechtrichten of in zijn dagelijkse trainingen tegen problemen aanloopt die met de natuurlijke scheefheid te maken hebben.
Symptomen van scheefheid kunnen zijn:
Wat is Rechtrichten?
Rechtrichten is het uitbalanceren van uw paard door middel van een aantal goed doordachte gymnastiserende buigingsoefeningen in de juiste mate en dosering aan uw paard aan te bieden. Hierdoor zal het paard zich symmetrisch kunnen ontwikkelen in lijf en ledematen, zodat hij zich net zo makkelijk linksom als rechtsom kan bewegen.
Doel Rechtrichten?
Het doel van het rechtrichten is problemen die door de natuurlijke scheefheid kunnen ontstaan, verminderen, oplossen of voorkomen.
Door het paard recht te richten, ontwikkelt hij zich
Door het volgen van dit weekend leert u uw paard zelfstandig recht te richten.
Trainingsonderdelen:
De trainingsonderdelen die dit weekend aan bod komen zijn:
De Oefeningen:
Opzet
Deze weekenden bestaan uit vier dagdelen.
Elk dagdeel bestaat uit een blok theorie voorafgaand aan het praktijkblok.
Zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Na het theoriegedeelte volgt u in groepjes van 2 à 3 combinaties het praktijkgedeelte.
Per combinatie wordt de natuurlijke scheefheid bepaald en krijgt men een trainingsadvies dat is toegespitst op de unieke combinatie.
Data
18/19 juni 2011
24/25 september 2011
Deelnemers
Het weekend vindt doorgang bij een minimum aantal combinaties van 6 en maximaal 10.
Ook is het mogelijk om zonder paard aan deze weekenden deel te nemen als theoriedeelnemer.
Interesse?
Heeft u interesse en wilt u meer weten over deze weekenden Rechtrichten, neem dan hier contact op en u krijgt zo spoedig mogelijk bericht.
25 oktober 2012
Sinds 1 oktober 2012 least Wendy Leenders een van de paarden van Klassiek Paardrijden, Sander.
Wendy was geïnteresseerd geraakt in het Rechtrichten en de Klassieke Rijkunst en zocht een geschikt paard om dit traject samen mee te ontdekken en te ontwikkelen.
Tijdens de intensieve Trainingsdagen heeft Wendy voor de eerste keer kennis gemaakt met Sander.
Sander is een heel fijn leerpaard. Hij is erg lief en super rustig en betrouwbaar en laat lesklanten rustig zoeken naar de goede hulpgeving. Zijn bereidwillige karakter geeft ruiters de tijd om te zoeken naar de juiste hulpen en het goede gevoel.
Zijn ruime ervaring maakt hem tot een ware leermeester. Kortom een geweldig fijn paard om alle geheimen van de Rijkunst mee te ontdekken.
Klassiek Paardrijden wil Wendy graag helpen haar kennis en kunde met Sander te ontwikkelen. Haar hierbij te helpen en te ondersteunen in de vorm van lessen, trainingen etc.
Ik wens Wendy heel veel plezier samen met Sander en hoop dat ze een hele fijne band zullen opbouwen.
2 juni 2012
Na gewend te zijn aan de nieuwe locatie, De Maesberg, zijn Popeye en Ladios als eerste het wentraject van de actiefstal ingegaan.
Door ze eerst enkele weken te laten kennismaken met hun nieuwe kuddegenoten vanuit de beschermde omgeving van de "wenboxen", kan de integratie in de kudde zo rustig mogelijk verlopen.
De eerste dagen gaan de "nieuwe paarden" eerst een uurtje de actiefstal in. Dit kost uiteraard veel energie en daarom kunnen ze na het uur even bijkomen in hun vertrouwde box. Elke dag wordt dit wat uitgebreid, zodat ze uiteindelijk de hele dag in de kudde lopen.
Verlopen de dagen rustig en vinden ze hun plek in de kudde, dan kan ook de nacht erbij genomen worden.
Daarna moeten ze het principe van de voerstations leren begrijpen. Door ze eerst handmatig in het station te zetten, leren ze dat daar eten te halen is. Daarna is het klapdeurtje, waardoor ze het station verlaten een drempel. Dit deurtje moeten ze openduwen met hun borst. Aangezien ze getraind zijn in "het wijken voor druk", is dit voor beide nogal ongewoon. Met als gevolg dat ze in het voerstation blijvens staan. Maar met de nodige hulp, went dit principe ook.
9 maart 2013
Op donderdagmiddag organiseerde Klassiek Paardrijden voor de groep cursisten van Esther Vos een workshop "Werken met Paarden".
Inmiddels geef ik deze workshops in onderlinge samenwerking met www.havital.nl al enige jaren.
Onderstaand een impressie van deze leerzame en interessante middag.
Ook deze middag waren de persoonlijke doelen heel divers en hebben we veel mooie momenten mogen ervaren.
13 maart 2012
Een leuke groep met leidinggevenden kwam dinsdag 13 maart een workshop "Werken met Paarden" volgen onder leiding van Truus Ordelmans.
Na een korte kennismakingsronde en wat uitleg over paarden en hun gedrag, gingen we snel aan de slag.
Door iedereen vooral zelf te laten ervaren wat de reactie was op hun lichaamsbeweging, -positie en -houding en -energie kreeg men nieuwe inzichten en informatie over zaken waar men zich niet altijd bewust van is.
Dit wierp voor sommige een nieuw of ander licht op sommige aspecten.
De veranderingen van het paard bij wisseling van de persoon, waren interessant om te zien en te analyseren.
De drie paarden waar mee gewerkt werd waren dit keer:
Sander maakte het de mensen niet echt makkelijk. De innerlijke overtuiging was erg belangrijk om hem in beweging te krijgen.
Unity daarentegen is een zeer sensibele merrie, die het graag voor je doet.
Popeye is een braaf paard om mee te werken, waarvan je veel kan leren.
Lijkt het je interessant om ook eens meer te weten te komen over je lichaamstaal tijdens een workshop "Werken met Paarden", vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Op maandag 26 september kwam er een nieuwe groep cursisten voor een clinic "Werken met Paarden".
Door het werken met de paarden, kan men zijn persoonlijke ontwikkelingsproces ontdekken.
Na afloop van de clinic worden alle waarnemingen uitgebreid besproken door hun cursusbegeleider, Truus Ordelmans.
Voor Sander was het de eerste keer dat hij meedeed met een dergelijke cursus. Het was heel interessant om zijn reacties te bekijken en de interactie met de cursisten. Al met al heeft hij zijn kruid niet verschoten deze middag.
Op vier oktober kwam een nieuwe groep mensen onder begeleiding van Truus Ordelmans een workshop volgen "Werken met Paarden".
Elke keer is het weer een verrassing hoe de workshop zal verlopen. Meestal hebben de cursisten geen ervaring met paarden en zijn er mensen die bijvoorbeeld echt bang zijn voor paarden.
Iedereen heeft zijn eigen doel voor de middag en doet gedurende de middag nieuwe ervaringen op. Soms is het confronterend soms verhelderend of gewoon interessant.
Aan het einde van de middag zijn echter de grootste angsten en vele drempels overwonnen en kan men thuis onder begeleiding van Truus de opgedane ervaringen verwerken.
10 juli 2013
Op 2 en 4 juli heeft Klassiek Paardrijden weer twee groepen mogen coachen in hun zoektocht naar meer duidelijkheid omtrent hun non-verbale gedrag.
31 december 2012
Op 18 en 20 september gaf Klassiek Paardrijden weer een workshop "Werken met Paarden".
Tijdens deze twee middagen kwamen twee leuke groepen mensen ervaren wat een paard hen kan vertellen over hun non-verbale communicatie.
Zijn we duidelijk, overtuigend, geruststellend, kalm of zegt ons lichaam iets anders. Een paard kijkt als het ware door je heen. Geen enkel menselijk masker werkt. Een paard ziet alleen wie je werkelijk bent!
Bovendien had één deelneemster haar eigen paard meegenomen. Ze waren een leuke combinatie, maar toch had ze nog nooit op deze manier met haar paard gewerkt of op deze manier naar haar paard gekeken.
20 maart 2013
Op 7 en 19 maart waren beide groepen van de cursus NLP (Neuro Linquistisch Programmeren) bij Klassiek Paardrijden voor het onderdeel "Werken met Paarden".
Deze workshop is een vast onderdeel van de cursus die Truus Ordelmans en Esther Vos van www.havital.nl en www.vostc.nl organiseren.
Tijdens deze middagworkshop wordt iedere deelnemer in de gelegenheid gesteld te ervaren wat een paard kan vertellen over hun non-verbale communicatieve vaardigheden.
Veel gestelde doelen of persoonlijke uitdagingen tijdens een dergelijke middag zijn:
Het leuke is dat het altijd boeiende processen zijn, die plaatsvinden tussen het paard en de cursist.
Iedereen weer veel succes met het uitwerken van alle notities en ervaringen!
8 oktober 2013
Sinds begin van dit jaar volg ik bij HAVITAL een cursus NLP. (Neuro Linguïstisch Programmeren).
Enkele malen per jaar komt een NLP-groep bij Klassiek Paardrijden voor een workshop "Werken met Paarden".
Ditmaal was ik dus zelf deel van de groep, wat de workshop een bijzonder tintje gaf.
Bovendien had een van mijn medecursisten gevraagd of ik de workshop op zijn locatie en met zijn paard wilde geven. Een extra uitdaging voor mij!
We hadden prachtig weer en de reflecties die iedereen kreeg t.a.v. zijn eigen persoonlijk doel,waren voor alle deelnemers heel speciaal.
Heel mooi en bijzonder om de workshop nu ook eens deels vanuit de andere kant te beleven!
3 december 2013
Ditmaal op de nieuwe locatie een workshop "Werken met Paarden".
De paarden waren wel wat gespannen door alle nieuwe omstandigheden, maar ze deden het super. Ook onder deze nieuwe omstandigheden, konden de deelnemers zichzelf nog goed spiegelen aan het paard en met de nodige bruikbare informatie over hun persoonlijke doelen naar huis gaan.
28 december 2012
Door Rik Steyn van Manege Mansour te Arnhem, waren mijn collega, Sonja Braafhart en ik uitgenodigd om een serie Rechtrichtworkshop te geven voor de klanten van de manege.
Een super goed initiatief van een manege die altijd openstaat voor nieuwe inzichten.
Op 16 december was de eerste middag. Na een theoretische uitleg over het Rechtrichten, mochten we met Sombrero, het paard van Bianca (deelneemster die haar paard via het rechtrichten enorm heeft kunnen verbeteren), een demonstratie geven.
20 januari 2013
Samen met mijn collega Sonja Braafhart gaf ik op 20 januari een workshop Rechtrichten aan geïnteresseerde ruiters van Stal Mansour.
De eigenaar van deze stal - Rik Steyn - staat altijd open voor nieuwe inzichten en heeft ons de mogelijkheid gegeven op zijn locatie een serie workshops Rechtrichten te geven.
Op deze manier hopen we ook de manegeruiters te kunnen laten ervaren wat het rechtrichten voor paarden kan betekenen en hoe leuk het is om hier mee bezig te zijn.
Juist voor manegepaarden is deze "heilgymnastiek" erg heilzaam en kan bijdragen aan een fitter, soepeler en gezonder paard.
10 maart 2013
Sinds eind 2012 geef ik samen met mijn collega Sonja Braafhart een reeks workshops Rechtrichten bij Stal Mansour in Arnhem.
Nu na de vierde workshop, zie je duidelijk dat de kwartjes gaan vallen, de paarden soepeler worden en de ruiters handiger worden. Erg leuk om te zien en fijn voor de paarden!
22 november 2011
Op deze grijze novemberdag kwam
een enthousiaste groep, ditmaal uitsluitend bestaande uit dames, de workshop "Werken met Paarden" volgen, in het kader van de cursus NLP die ze volgen bij Truus Ordelman.
Iedere keer is het weer verrassend, wat de paarden kunnen "vertellen" over de mensen.
Ook deze groep was verbijsterd over wat ze aan de weet kwamen, of wat ze eigenlijk al wel wisten, maar zich nog niet zo bewust waren.
Door bewustwording van en controle te krijgen over onder andere je lichaamshouding, -positie, ademhaling, intensie, je denken, gelaatsuitdrukking etc. kan je al veel duidelijk maken aan anderen. Door goed te leren waarnemen en je doelen te bepalen, wordt de non verbale communicatie makkelijker hanteerbaar.
Een impressie.
Klik op de afbeelding om te vergroten.