Waarheid is een illusie waarvan je vergeten bent dat het een illusie is. Nietzsche

CLINIC BENT BRANDERUP                                  19/20 februari 2011

Aan deze clinic namen alleen squires deel.  Aangezien deze ruiters allemaal dezelfde basis hebben en bezig zijn met de buiging van de achterbenen, stond deze clinic ook in het teken van de verzameling.

De verschillende ruiters lieten met hun paard verschillende mogelijkheden zien om te verzamelen, bijvoorbeeld:

  • galop - piaf - galop - piaf
  • verzamelde stap - piaf - verzamelde stap
  • verruimde draf - piaf - verruimde draf - piaf

Doordat elk paard uniek is, reageert ieder paard anders en is het belangrijk dat je de juiste training voor het paard hanteert, zodat je het beste resultaat krijgt.


De verzameling is geen doel op zich, maar het gaat om het buigzaam maken van de achterhand(gewrichten), zodat deze gewicht van de voorhand kan overnemen.
Piaf is b.v. een  middel om deze buigzaamheid te verbeteren.
De halve ophouding is hierbij van enorme betekenis om te checken of het paard door de verschillende graden van verzameling heen nageeflijk blijft, licht blijft in de hand etc. Ook om te kijken of het paard de hand altijd wil zoeken, volgen in voorwaarts/neerwaartse richting. Dit is belangrijk, want wanneer dit verloren gaat, is de verbinding van het achterbeen naar de hand onderbroken (in de rug) en heb je geen zeggenschap meer over de vorm, gang van het paard. kan je het achterbeen niet meer exact plaatsen en beinvloeden. Om het zwaartepunt naar achteren te brengen

Mantra is een beleerd paard, dat veel oude bagage heeft, waar hij makkelijk op terugvalt.
Dit houdt in dat hij alle kunstjes kan doen, maar niet altijd in de goede vorm, in ontspanning, durchlassig, met de juiste doorstroming van de energie en zonder blokkades. Dit is duidelijk voelbaar in je hand, maar vooral in de rug van het paard. Deze wordt hard en is niet prettig meer om op te zitten, de schwung gaat verloren.

Stap, draf , galop zijn dezelfde spieren, en botten, dus kan het paard het niet in de stap, dan zal je hetzelfde probleem terugvinden in de andere gangen.

Terug naar Mantra

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR