Wie nooit tevreden is met een behaald resultaat, behaalt nooit resultaat.

CLINIC BENT BRANDERUP                                                      april 2008

Ditmaal vond de clinic plaats in Hoenderloo op de Veluweranch.

Zoals altijd begon de theorie bij de basis: de lengtebuiging. Aan de hand van de inmiddels bekende tekening van Bent Branderup werd de logica en essentie’s van de bewegingen van het  paard duidelijk gemaakt.

Tijdens de praktijklessen kwam ook duidelijk naar voren dat de oefeningen gereden moeten worden om de essentie, en dat men niet de oefening moet rijden om het “kunstje”.
Zo kan een schouderbinnenwaarts de buigzaamheid van het binnenachterbeen vergroten en de schouder meer vrijheid geven.

 

 

Het paard moet goed aan de hulpen zijn, zodat men exact de binnenachterbenen kan vragen naar het zwaartepunt te grijpen.

 

 

Het is dus belangrijk dat men als trainer van een paard precies weet wat de meerwaarde van de diverse oefeningen (de schouderbinnenwaarts, travers, appuyement etc.) is voor het paard. Alleen op die manier kan men de oefening op het juiste moment inzetten in de training van een paard. Zodat we de dressuuroefeningen niet gebruiken voor het rijden van dressuur, maar om het paard te ontwikkelen tot een krachtig en gezond wezen.

Terug naar Ladios

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR