Er zijn geen paarden die op een ezel rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden.

WERKEN MET PAARDEN                                                    28 juni 2008

Op verzoek van Truus Ordelman (Neuro Linguïstisch Programmeur)  organiseerde Klassiek Paardrijden op zaterdag 28 juni 2008 een ochtend “Werken met Paarden”.

 


Een enthousiaste groep van 9 vrouwen kwam in het kader van de cursus die ze volgen bij Truus, een ochtend werken met Popeye en Ladios van Klassiek Paardrijden en met Sherry, een pony van Marcel Rouwenhorst.

 Tijdens het loswerken werkt men in een cirkel van ca. 15m. met een loslopend paard.
Door gebruik te maken van lichaamspositie, -houding, -beweging etc. kan men o.a. het tempo en de richting van het paard bepalen.
Aangezien paarden slechts communiceren door middel van lichaamstaal, kunnen zij ons als geen ander ervan bewust maken wat wij zonder woorden uitstralen.
Uit vaak kleine subtiele bewegingen van het paard, zoals de stand van het oor, hoofd/hals houding, de beweging van de mond etc., kunnen wij opmaken hoe het paard zich opstelt t.o.v. de persoon in het midden, en welke invloed wij op hem hebben zonder dat wij iets zeggen.
Dit spiegelend vermogen van het paard, kan ons op die manier veel vertellen over ons zelf.

Na een korte theoretische uitleg gingen ze aan de slag. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze met paarden in contact kwamen, wat best wel spannend was. Zeker een groot paard is best indrukwekkend. Maar iedereen durfde het aan en vond het uiteindelijk erg leuk om te doen en indrukwekkend om mee te maken.

Terug naar Werken met Paarden

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR