Waarheid is een illusie waarvan je vergeten bent dat het een illusie is. Nietzsche

Hanna Engström

CLINIC HOUDING EN ZIT                                              15/16 januari 2011

Hanna Engstrom is een ridder uit Gotland (Zweden) die zich gespecialiseerd heeft in "houding en zit".

Zij heeft een aantal zitprogramma's ontwikkeld, die ten doel hebben steeds beter in balans te komen met je paard en de samenwerking steeds verder te verfijnen, zodat je uiteindelijk ogenschijnlijk zonder hulpen kan rijden en het paard puur op je zit kunt begeleiden.

Het belangrijkste bij deze zitlessen   is het centrum en het balanspunt van de ruiter.

Voor deze clinic had ik Mantra meegenomen. 

Vaak doen we veel te veel op ons paard en is een innerlijk beeld en een innerlijk gevoel al voldoende om het paard in een bepaalde houding en richting te laten gaan. Door minder te doen met b.v. je hand of je benen en meer vanuit je diepste kern te werken, bereik je vaak meer. Dit werkt prettiger voor jezelf, maar ook voor het paard is het veel aangenamer.

 

 

 

 

 

 

 

 

De keuze van de optoming is geheel je eigen keuze. Een barebackpad heeft voordelen, maar ook zijn nadelen, zoals de drukpuntverdeling over de paardenrug. Maar ook een zadel heeft zo zijn voor- en nadelen. Dus kies wat bij jou en je paard past en bij je doel en wissel dit af. Ditzelfde geldt voor de keuze van kandare, trens, kaptoom of een combinatie hiervan. Het een is niet beter dan het andere, maar wat hebben jullie nu nodig en kies daar bewust een optoming bij.

Daarnaast is het belangrijk dat je blijft focussen op wat goed gaat en je niet laat frustreren door datgene dat niet goed gaat. Hierdoor blijf je hangen in een negatief gevoel, wat je eigen ontwikkeling  en die van je paard niet ten goede komen...
Terug naar "Scholing"

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR