Er zijn geen paarden die op een ezel rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden.

WERKEN MET PAARDEN                                          12 november 2009

Op donderdagmiddag 12 november 2009 vond er een workshop “Werken met Paarden” plaats bij Klassiek Paardrijden.

Een 6-tal enthousiaste mensen kwamen in het kader van de cursus die ze volgen bij Truus Ordelman, een middag werken met Ladios en Popeye.

Door met een paard in een afgezette ruimte van 15 x 15 m te werken, kon men ervaren wat het effect was op het paard van de eigen:

  • lichaamstaal
  • houding
  • positie

Deze non-verbale methode van werken met paarden, laat duidelijk zien, wat wij als mensen van nature uitstralen en welke invloed dat kan hebben op de ander. Met andere woorden het paard spiegelt de mens. Door gewoon te proberen en te ervaren, leren wij meer over ons zelf. En juist hierom was het deze mensen te doen. Ieder ging met zijn eigen doel de werkruimte in en kon zo in alle rust en kalmte uitvinden wat er gebeurde. Voor alle deelnemers was het een mooie en leerzame ervaring.

Met dank aan Marcel Rouwenhorst voor het ter beschikking stellen van de binnen rijhal. En Neeske bedankt voor de assistentie en het filmen.

Terug naar Werken met Paarden

Heeft u vragen of interesse?

Heeft u vragen, opmerkingen of interesse? Vult u dan onderstaand formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk bericht.

Naam:
Email:

NOKR